WAT DOEN WIJ

 
OPNAME VAN BANDS EN GROEPEN
Het opnemen van solisten, bands en andere muziekgroepen is de 'core business' van de SoundByte Studio. Meestal gaat het hier om demo-opnamen, bedoeld ter promotie van de band of groep, maar een volwaardig album is net zo goed mogelijk. In de aanpak van het project maakt dit op zichzelf niet zo veel verschil, het gaat bij een volwaardig album gewoon om meer nummers. Je kan er ook voor kiezen om, behalve de techniek, ook de productie door ons te laten verzorgen. Dit betekent dat de producer meer invloed zal hebben op het arrangement, de samenhang, de lengte en de sfeer van de nummers. In dat geval zal een meer gedegen voorbereiding van de opnamesessie nodig zijn. Zie 'Portfolio' voor voltooide projecten.

VOORBEREIDING

Een zeer belangrijke factor in het maken van een goed klinkende opname is goed voorbereid zijn voor de opnamesessie(s). Zeker als je geen of weinig ervaring hebt met opnemen, is het raadzaam om de volgende TIPS goed door te nemen.

Lees de 25 tips
KLIK HIER

OPNAME ORKESTBANDEN
Je doet optredens als zanger of zangeres en wil een goed klinkende orkestband, met wellicht jezelf als achtergrondkoortje. Of je wilt een demo maken waarop je je zangtalent kan etaleren. Of je hebt een bruiloft en wil met de familie een lied zingen, maar dan wel zonder de originele zang op de achtergrond, en meteen een professionele opname van dit lied op CD om aan het bruidspaar te geven. Of je wil gewoon voor jezelf een versie zonder zang van jouw favoriete nummer, gewoon voor een eigen karaokefeestje. Dit kan de SoundByte Studio voor je verzorgen, de mogelijkheden zijn legio. En ook als beginnend zanger(es) met microfoonvrees word je zorgvuldig begeleid.

ELPEES, CASSETTES, ETCETERA

Iedereen heeft wel een favoriete elpee, 12 inch of single die nergens op CD of internet te vinden is. Of een oud cassettebandje met het stemgeluid van een familielid. Wat het ook is, SoudByte Studio kan het voor u digitaliseren, en dat in een betere kwaliteit dan het origineel. Met de software die gebruikt wordt kunnen bandruis, groeftikken en krassen vrijwel geheel verwijderd worden van de opname. Natuurlijk afhankelijk van het basismateriaal. Formaten waar we mee kunnen werken zijn: Vinyl platen (33,3 en 45 rpm), cassettebandjes en ook MiniDisk behoort tot de mogelijkheden.
Van elpee naar CD


This site is in both English and Dutch: Click the flag to change languages.