BIOGRAFIE

Bekijk Bootlegs groepsfoto
 Klik voor vergroting
  De coverband Bootlegs uit Valkenburg (ZH) bestaat al een hele tijd, en is al die tijd een klasseband gebleven. Door de jaren heen werden afwisselend en soms door elkaar covers en eigen nummers gespeeld, maar sinds een aantal jaren is de band weer alleen op de pop/rock covers gericht. Liedjes die ook niet-bandleden kennen, zeg maar. De laatste jaren zijn Bootlegs overgestapt van de basis rockopstelling naar een acoustische opzet, waarbij het covermateriaal in principe niet is aangepast.
 
Bootlegs speelt grote hits, maar ook nummers die alleen maar bekend zijn van de radio. Er zijn maar twee regels: Ze moeten er zelf een kick van krijgen om het te spelen, en daarnaast zien dat het publiek er lol in heeft. Zo komen
nummers langs van The Beatles tot Daft Punk, van Boudewijn de Groot tot Avicii, en van Otis Redding tot Lorde. Allemaal aangepast aan de acoustische outfit van de band - als het maar lekkere muziek is!

De band bestaat grotendeels uit de oorspronkelijke eerste bezetting uit de jaren tachtig, met op bas Bryan Beemer. Bootlegs kan met deze vier leden vrijwel alle stijlen aan. De motor van de band wordt gevormd door drummer Rene Barthen (bij ons nu op cajon en percussie) en bassist Bryan Beemer, en gitarist Rian van den Bosch zorgt voor het zessnarige geweld - of lieflijk gepingel. Zanger Arjan Paauw rammelt nu en dan ook eens met een tamboerijn of speelt schuiftrompet op de kazoo. Dat alles om elke bezoeker en de Bootlegs zelf op een superfeestje te trakteren!